Ο αμπελώνας βρίσκεται στη θέση Παχυμάρι στον Πύργο Τριφυλίας, του νομού Μεσσηνίας, σε υψόμετρο 400 μέτρων. Τα πρώτα κλήματα φυτεύτηκαν το 1982 και ήταν από την ποικιλία Cabernet Sauvignon. Η συγκεκριμένη ποικιλία έδειχνε ήδη πολύ καλή προσαρμοστικότητα στην ευρύτερη περιοχή, αλλά, όπως πίστευε ο Δημήτρης, όχι και όλες τις αρετές της. Στη συνέχεια, μετά και από μελέτη του δυναμικού του κτήματος, ακολούθησε η προσθήκη τριών άλλων διεθνών ποικιλιών: Chardonnay, Merlot και Syrah, γνωστών επίσης, για τα ποιοτικά κρασιά, που μπορούν να δώσουν.

Λίγο αργότερα, ξεκίνησε μια δεύτερη φάση φύτευσης, όπου όμως το βάρος ήταν πλέον σε χαρισματικές Ελληνικές ποικιλίες. Η φινετσάτη Μαλαγουζιά, το ατίθασο Ασύρτικο και το βελούδινο Αγιωργίτικο προστέθηκαν και αυτά στη φαρέτρα του οινοποιού. Σήμερα ο αμπελώνας καταλαμβάνει έκταση 150 στρεμμάτων (15 εκταρίων) και καλλιεργείται αποκλειστικά με βιολογικό τρόπο.

Μέσα στον αμπελώνα, ο Σωτήρης Παναγιωτόπουλος και οι συνεργάτες του, από το Μάρτιο και μετά το κλάδεμα περνούν ατελείωτες ώρες μέσα στο αμπέλι και είναι παρόντες σε όλες τις φάσεις της ζωής του.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ